Lista persoanelor ce vor depune declarații de avere va fi extinsă

  • 17 Ianuarie 12:45
Lista persoanelor ce vor depune declarații de avere va fi extinsă

Lista subiecților declarării averii și intereselor personale va fi extinsă. Acest lucru este prevăzut într-un amendament propus de către deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Lilian Carp, la proiectul de modificare a Legii privind evaluarea integrității instituționale. Inițiativa legislativă a fost examinată astăzi la ședința Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Astfel, se propune ca și angajații autorităților / instituțiilor publice la autogestiune, persoanele cu funcții de conducere a subdiviziunilor din cadrul instituțiilor publice bugetare și persoanele cu funcții de control din cadrul întreprinderilor de stat și ale întreprinderilor municipale, societăților comerciale cu capital de stat, președinții și vicepreședinții partidelor politice și membrii organelor executive centrale ale partidelor politice să fie obligați să depună declarația de avere și interese personale.

Potrivit autorului, acest lucru reprezintă o măsură de a preveni și a combate îmbogățirea nejustificată, conflictele de interese, stările de incompatibilitate, precum și încălcarea regimului juridic al restricțiilor.

Proiectul de modificare a Legii privind evaluarea integrității instituționale a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” cu scopul de a ajusta prevederile actului normativ cu cele ale unor hotărâri ale Curții Constituționale, precum și în baza recomandărilor formulate în Raportul de evaluare ex-post de impact al Legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău