Lista persoanelor care vor primi Premiul Național pentru anul 2017

  • 23 August 2017 17:22
Lista persoanelor care vor primi Premiul Național pentru anul 2017

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 23 august, lista persoanelor care vor primi Premiul Național pentru anul 2017.

În domeniul culturii și artei, câștigători ai Premiului Național sunt scriitorul și traducătorul Teodor Chiriac, actorul și regizorul de teatru, Alexandru Cozub, precum și regizorul de film, scenaristul și editorul Igor Cobileanschi. De asemenea, premiul va fi decernat și compozitorului Liviu Știrbu, interpretul și autorul Iurie Sadovnic, care au susținut votul uninominal.

Printre cei care vor primi Premiul Național pentru anul 2017 sunt președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol, ex-viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

Și campioana olimpică Larisa Popova va primi Premiul Național pentru anul 2017, „pentru întreaga activitate sportivă și promovarea mișcării olimpice”, se arată proiectul de hotărâre de pe site-ul Guvernului.

În listă mai figurează doctorul habilitat în științe medicale, Gheorghe Baciu, doctorul habilitat în economie Dmitrii Parmacli și doctorul habilitat în științe economice, Alexandru Stratan.

Pentru premierea câștigătorilor, Ministerul Finanțelor va aloca din fondul de rezervă al Guvernului 1 milion de lei, ceea ce înseamnă că fiecare dintre laureați va primi o sută în valoare de 100 de mii de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău