Lista de așteptare pentru tratamentele în cadrul programelor speciale va fi administrată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică

  • 04 August 2018 18:18
Lista de așteptare pentru tratamentele în cadrul programelor speciale va fi administrată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a fost desemnată drept autoritate responsabilă de gestionarea listei de așteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale, printr-un ordin semnat recent de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În prezent, o comisie din cadrul Agenției actualizează baza de date a pacienților din lista de așteptare întocmită între 2010 și 2013 pentru operații de artroplastie de șold/genunchi/umăr, intervenții chirurgicale de cataractă cu implantare de cristalin și intervenții cardiochirurgicale. Lista pacienților încadrați în rând după anul 2013 este la etapa de procesare, transmite IPN citând un comunicat de presă al instituției.

Pe lista de așteptate întocmită în perioada 2010-2013 se află 2224 de persoane care așteaptă artoplastie de genunchi și 3689 de persoane – artoplastie de șold.

Potrivit Regulamentului, Comisia recepționează doar listele pacienților incluși pe lista de așteptare la tratament costisitor, admiși de medicii specialiști ortopezi-traumatologi, oftalmologi, cardiochirurgi din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

Responsabilitatea pentru includerea sau excluderea pacienților în lista de așteptare și perfectarea Fișelor de evaluare a acestora se efectuează de către specialiștii de profil din instituțiile medico-sanitare. Modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale nu prevede procedura de urgentare a intervențiilor chirurgicale. Astfel, pacienții pot beneficia de tratament numai în baza listei unice de așteptare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău