LISTA completă a foștilor conducători ai BEM și Unibank amendați de BNM

  • 09 Februarie 2017 14:04
LISTA completă a foștilor conducători ai BEM și Unibank amendați de BNM

Comitetul executiv al Băncii Naționale a decis, în ședințele din 2 și 3 februarie 2017,  aplicarea unor amenzi maxime – de 100 252 (o sută mii două sute cincizeci și doi) lei, ceea ce constituie 10 salarii medii pe activități financiare, față de foștii membri ai consiliului si organului executiv ai Băncii de Economii S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A.

Potrivit unor surse din cadrul BNM este vorba de opt persoane: Dumitru Țugulschi, Ghenadie Cernei și Victoria Hvorostovskaia de la Unibank și Ilan Șor, Ivan Ursu, Stanislav Budza, Viorel Bîrca și Irina Bargueva de la BEM.

Decizia poate fi atacată în instanță.

Potrivit BNM, „sancționarea a fost dispusă pentru încălcarea, în perioada exercitării funcției de administrator, a prevederilor Legii instituțiilor financiare și a actelor normative ale Băncii Naționale. Încălcările se referă, în principal, la angajarea băncii în operațiuni excesiv de riscante, nerespectarea limitelor și cerințelor privind concentrarea riscurilor la activele (expunerile) băncii, angajarea în activități de manipulare  prin nereflectarea  în evidența contabilă  a unor operațiuni cu denaturarea situației reale a băncii reflectate în situațiile financiare FINREP și prezentarea cu date eronate la Banca Națională a rapoartelor prudențiale”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău