Lista companiilor care au renunțat la participarea la „Nord Stream-2” de teama sancțiunilor americane

  • 25 Februarie 2021 10:11
Lista companiilor care au renunțat la participarea la „Nord Stream-2” de teama sancțiunilor americane

Agenția Reuters a publicat, miercuri, lista companiilor care au renunțat la participarea la proiectul gazoductului „Nord Stream-2”, transmite Tass, citată de Rador.

Potrivit susei citate, lista este cuprinsă în raportul trimis săptămâna trecută de administrația președintelui SUA Joe Biden în Congresul american.

În total, pe lista care a intrat în posesia Reuters se află 18 companii. Printre acestea se numără și compania franceză de asigurări AXA Group și compania americană Baker Hughes.

În plus, lista include concernurile germane Bilfinger SE și Munich Re Syndicate, compania de certificarea și clasificare internațională Det Norske Veritas (DNV GL), compania elvețiană Swiss Zurich Insurance Group, precum și AEGIS Managing Agency, Arch Insurance, Aspen Managing Agency, Beazley Furlonge, Canopius Managing Agents, Chaucer Syndicates, Chubb Underwriting Agencies, Hiscox Syndicates, Markel Syndicate Management, MS Amlin Underwriting, Tokio Marine Kiln Syndicates și Travelers Syndicate Management.

Germania nu comentează informațiile privind ieșirea unor companii europene din „Nord Stream-2”

Germania nu sprijină sancțiunile extrateritoriale ale SUA împotriva participanților la „Nord Stream-2” și nu comentează retragerea unor companii din acest proiect, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri din Germania, Steffen Seibert, răspunzând la o întrebare adresată de Agenția TASS.

„Deciziile rămân întotdeauna la latitudinea companiilor” – a declarat Seibert, răspunzând la solicitarea de a comenta informația, apărută în mass-media americane și germane, potrivit căreia 18 companii europene au ieșit deja din proiect.

Steffen Seibert nu a putut să spună clar dacă autoritățile germane mențin contacte cu firmele germane, care, probabil, fac parte din această listă.

„Poziția noastră cu privire la sancțiunile extrateritoriale americane este cunoscută: le respingem” – a adăugat el. „Pentru noi a fost întotdeauna important ca Ucraina să rămână o țară de tranzit. Cred că prietenii americani cunosc poziția Guvernului federal german” – a subliniat Seibert.

Departamentul de Stat al SUA a avertizat recent companiile europene pe care le suspectează că ajută Rusia în construcția gazoductului Nord Stream 2 că riscă sancțiuni.

 

Sursa:G4media.ro 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău