Lista celor mai plătite locuri de muncă

  • 17 August 2022 18:31
Lista celor mai plătite locuri de muncă

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Republica Moldova a prezentat o analiză a celor mai bine plătite locuri de muncă vacante. Pentru un inginer IT se oferă 40 de mii de lei.

Salariu mediu lunar pe economie în Republica Moldova este de 9900 de lei, dar unele companii vin cu oferte care depășesc și de câteva ori această sumă. Agenția pentru Ocupare Forței de muncă anunță că cele mai mari salarii sunt oferite de companiile IT cu capital străin din Chișinău. Pentru funcția de inginer responsabil de probleme de producție este oferit un salariu de 40 de mii lei. Și programatorii sunt la mare căutare și pot câștiga 25 mii de lei pe lună. Tot cu 25 mii de lei va fi plătit și un agronom în raionul Florești. Lista celor mai bine plătite locuri de muncă continuă cu posturi de conducător auto, mecanic, diriginte de șantier sau electrician. Pentru aceste locuri de muncă se oferă salarii de până la 20 mii lei.

Potrivit datelor agentiei, cele mai bine plătite locuri de muncă de găsesc în Chișinău, urmează apoi cele regiunea de nord a Republicii Moldova. dacă în regiunea de centru se caută specialiști în domeniul IT, la sud și nord  se caută speclialiști în agricultără, medici și contabili. La agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă sunt aproape  2 mii de locuri vacante în cadrul a 500 de companii. Statistica ne arată că 30 la sută din totalul șomerilor sunt tinerii între 16-34 de ani. 10 la sută dintre acești sunt cu studii superioare iar peste  60%  nu dețin nicio calificare.


CELE MAI BINE PLĂTITE LOCURI DE MUNCĂ

Inginer IT- 40 de mii de lei
Programator/Agronom - 25 de mii de lei
Mecanic/Șofer/Electrician- până la 20 de mii de lei
Contabil -16 mii de lei
Medic -14 mii de lei

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău