Lionel Messi și atleta venezueleană Yulimar Rojas, aleși cei mai buni sportivi din America de Sud și Nord în 2022

  • 28 Decembrie 2022 12:48
Lionel Messi și atleta venezueleană Yulimar Rojas, aleși cei mai buni sportivi din America de Sud și Nord în 2022

Fotbalistul argentinian Lionel Messi și atleta venezueleană Yulimar Rojas au fost aleși cei mai buni sportivi din America de Sud și Nord în 2022 de către Asociația Internațională a Presei Sportive – America (AIPS America), a anunțat această organizație marți la Bogota, relatează Agerpres, scrie G4Media.ro

Este pentru a treia oară când căpitanul selecționatei de fotbal a Argentinei primește această distincție, în timp ce sportiva venezueleană a fost premiată pentru a patra oară în cariera sa de AIPS-America.

Messi s-a impus în fața patinatorului columbian Brayan Carreno și a fotbalistului brazilian Richarlison de Andrade, după ce a condus Argentina la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, fiind desemnat cel mai bun jucător al competiției după finala cu Franța, considerată de mulți cea mai frumoasă din istorie.

La rândul ei, Rojas le-a devansat pe brazilianca Rayssa Leal (skateboard), columbianca Jenny Alvarez (haltere) și cubaneza Yarisleidi Cirilo (canotaj).

Atleta venezueleană a fost prima care a obținut trei titluri de campioană mondială la triplusalt, după ce a cucerit aurul la CM în aer liber de la Eugene (SUA), cu un nou record mondial, de 15,47 m, încheind anul cu un titlu în Diamond League (Liga de Diamant).

La cea de-a 12-a sa ediție, secțiunea continentală a AIPS a desemnat, totodată, naționala Argentinei, câștigătoarea Cupei Mondiale din Qatar, drept Selecționata Anului, și Mondialul de atletism Under-20 de la Cali (Columbia) drept competiția cu cel mai bun centru de presă.

Messi și colegii săi au devansat echipa de atletism a Statelor Unite, în timp ce competiția de la Cali s-a impus în fața CM de atletism de la Eugene și a Campionatelor Americii de Sud de la Asuncion grație facilităților puse la dispoziția mass-media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău