Liniile ruse din nordul Hersonului se prăbușesc. Mesajul rușilor: „Nu trebuie să ne panicăm”

  • 04 Octombrie 2022 17:42
Liniile ruse din nordul Hersonului se prăbușesc. Mesajul rușilor: „Nu trebuie să ne panicăm”

Autoritățile proruse din provinciile ucrainene Lugansk și Herson au susținut marți că trupele ruse au frânat înaintarea celor ucrainene în unele părți ale frontului, deși mai ales în Herson armata rusă a fost nevoită să se replieze în fața contraofensivei ucrainene, relatează agențiile AFP și EFE.

Ilia Ponomarenko, reporterul de război al Kyiv Independent a scris pe twitter că frontul rusesc se prăbușește în sud. „Nu mai pot ține pasul cu informațiile despre orașele nou eliberate, care apar din oră în oră”, a scris Ponomarenko pe Twitter, scrie Digi24.

Liderul prorus din Herson, Vladimir Saldo, a recunoscut o „pătrundere” ucraineană și pierderea de către trupele ruse a satului Duceanie, dar a asigurat că aviația rusă a „oprit” înaintarea trupelor ucrainene, care luni au avansat zeci de kilometri de-a lungul malului de vest al râului Nipru, în încercarea de a încercui o grupare de circa 20.000 de soldați ruși de pe malul estic al râului. 

„Înaintarea ucraineano-naziștilor în zona Duceanie a fost oprită (...) Nu trebuie să ne panicăm”, a spus marți la rândul său unul dintre adjuncții lui Saldo, Kirill Stremusov.

Totuși, conform canalului rus Rybar de pe Telegram, care monitorizează mișcările trupelor ruse, a fost observată continuarea înaintării trupelor ucrainene în zonele Arhanghelske și Duceanie pentru a tăia căile de comunicație ale grupării armate ruse de pe malul drept al Niprului.

Agerpres noteză că armata ucraineană a recuperat localitățile Arhanghelske și Miroliubivka, în timp ce trupele ruse s-au retras de asemenea din localitățile Zolota Balka și Oleksandrivka.

Forțele ucrainene și-au concentrat în ultimele săptămâni puterea de foc asupra pozițiilor și depozitelor rusești de malul drept al Niprului și asupra podurilor de peste acest râu. 


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău