Linda Thomas-Greenfield: SUA vor acorda 50 de milioane de dolari R.Moldova pentru a face față problemelor cu care se confruntă din cauza războiului din Ucraina

  • 03 Aprilie 2022 17:29
Linda Thomas-Greenfield: SUA vor acorda 50 de milioane de dolari R.Moldova pentru a face față problemelor cu care se confruntă din cauza războiului din Ucraina

Statele Unite vor acorda 50 de milioane de dolari Republicii Moldova pentru a face față problemelor pe care le întâmpină din cauza războiului din Ucraina, inclusiv fruxului de refugiați din această țară, a declarat, duminică, ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, la o conferință de presă comună cu prim-ministra Natalia Gavriliță, susținută la Chișinău.

Ea a mai spus că scopul vizitei sale la Chișinău este să reafirme sprijinul pentru R.Moldova și pentru refugiații care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului.

La rândul său, premierul Natalia Gavriliță, a precizat că peste 390 mii refugiați au intrat până acum în R.Moldova și că în prezent în R.Moldova se afla aproximativ 100 mii de refugiați dintre care 48 mii sunt copii.

Natalia Gavriliță a precizat că cei mulți dintre refugiați au fost cazați în casele cetățenilor moldoveni.

Ea a mai spus că vizita anterioară a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, la fel ca și vizita de duminică a ambasadoarei americane la ONU, Linda Thomas-Greenfield, este văzută de către autoritățile de la Chișinău ca un sprijin pentru suveranitatea și independența R.Moldova.

Natalia Gavriliță a menționat că, până în acest moment, autoritățile de la Chișinău nu dețin informații care să arate că războiul din Ucraina ar putea să se extindă și în R.Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău