Lilian Carp: Pe teritoriul R. Moldova nu pot fi făcute tranzacții cu cardurile MIR

  • 15 Iunie 12:26
Lilian Carp: Pe teritoriul R. Moldova nu pot fi făcute tranzacții cu cardurile MIR

„Ce ține de tranzacțiile care sunt pe cartelele MIR, pe teritoriul Republicii Moldova nu pot avea anumite tranzacții, cu excepția la ceea ce se întâmplă în stânga Nistrului,” a declarat deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Sunt anumite operațiuni în lei, noi achităm ceea ce privește energia electrică care o cumpărăm de la Tiraspol în lei. Ca să nu avem acest lucru, noi trebuie să construim acel sistem energetic pentru a numai depinde de stânga Nistrului și cât mai puține fluxuri financiare vor fi acolo, cu atât se va limita și acțiunile pe care le întreprind acolo. De aceea eu nu exclud că în stânga Nistrului, ei pot întreprinde anumite acțiuni de acest gen. Ceea ce privește anumite grupări de instruire ș.a.m.d. pentru a putea fi folosite în detunarea puterii Constituționale de la Chișinău sau ordinii Constituționale, pe moment se monitorizează din câte cunosc eu, nu sunt. De aceea instructorii care urmau să ajung cu un an, doi încă în urmă, nu au ajuns pe teritoriul Republicii Moldova. Marea problemă a lor din stânga Nistrului sunt instructorii pe care trebuie să-i instruiască după noile tactici de luptă, de dezordine în masă ș.a.m.d.” a spus Lilian Carp pentru TVR Moldova

Deputatul PAS a menționat că trebuie monitorizați acei tineri care pleacă spre Moscova și care vin acasă.

Lucrul acesta cu siguranță Serviciul de Informație și Securitate îl face în monitorizare pentru a nu admite escaladarea situației”, a spus deputatul. 

Întrebat dacă pe interiorul Republicii Moldova ar exista niște entități economice, care ar livra bani grupului criminal Șor, acesta a spus că la etapa actuală nu mai sunt.

„Ei au avut fluxurile financiare de la Aeroportul Chișinău atunci când îl controlau, Duty Free ș.a. Marea lor sursă de finanțare sunt cărăușii care, în ultimul timp, sunt supuși unor controale mai riguroase, precum și rutierele. Din ceea ce se vede din spațiul public, ei folosesc cărăușii pentru a putea aduce banii,” a mai adăugat Carp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău