Liga Arabă convoacă o reuniune de urgenţă, după atacul Turciei din Siria

  • 10 Octombrie 16:40
Liga Arabă convoacă o reuniune de urgenţă, după atacul Turciei din Siria

Liga Arabă a convocat o reuniune de urgenţă pentru sâmbătă pentru a discuta despre ofensiva lansată de Turcia împotriva forţelor kurde din Siria, a indicat organizaţia panarabă miercuri seara într-un comunicat, informează Agerpres, care citează AFP.

'În urma unei solicitări a Egiptului, miniştrii arabi de externe se vor reuni la Cairo în 12 octombrie pentru a discuta despre agresiunea turcă asupra teritoriului sirian', a declarat Hossam Zaki, secretarul general adjunct al Ligii în comunicat.

Turcia a lansat miercuri, aşa cum anunţase, o ofensivă împotriva forţelor kurde din nord-estul Siriei, aliate ale Occidentului în lupta împotriva jihadiştilor Statului Islamic, suscitând un val de critici internaţionale şi ameninţări cu sancţiuni împotriva Ankarei din partea senatorilor americani.

Potrivit lui Zaki, ofensiva turcă 'încalcă dreptul internaţional şi constituie un atac inacceptabil asupra suveranităţii unui stat membru' al Ligii.

Siria a fost suspendată din organizaţia panarabă în 2011, la câteva luni după începutul conflictului din această ţară. Problema reintegrării sale a divizat timp de peste un an statele membre ale organizaţiei.

Miercuri seara, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au condamnat ofensiva lansată în cursul zilei de Ankara împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG).

Într-o declaraţie făcută tot miercuri seara, şeful diplomaţiei iordaniene Ayman Safadi a cerut Turciei să pună capăt ofensivei şi a condamnat 'orice acţiune care poate aduce atingere suveranităţii Siriei'.

O reuniune de urgenţă cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la operaţiunea militară a Turciei în nord-estul Siriei împotriva forţelor kurde urmează să aibă loc joi, transmite digi24.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
8 °C
câțiva nori
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
10 °C
Sat
9 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 12 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2244 0.0186
USD 17.4348 0.0186
RON 4.0365 0.0023
UAH 0.7123 0.0011
RUB 0.2726 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău