Liga Arabă convoacă o reuniune de urgență, după atacul Turciei din Siria

  • 10 Octombrie 2019 16:40
Liga Arabă convoacă o reuniune de urgență, după atacul Turciei din Siria

Liga Arabă a convocat o reuniune de urgență pentru sâmbătă pentru a discuta despre ofensiva lansată de Turcia împotriva forțelor kurde din Siria, a indicat organizația panarabă miercuri seara într-un comunicat, informează Agerpres, care citează AFP.

'În urma unei solicitări a Egiptului, miniștrii arabi de externe se vor reuni la Cairo în 12 octombrie pentru a discuta despre agresiunea turcă asupra teritoriului sirian', a declarat Hossam Zaki, secretarul general adjunct al Ligii în comunicat.

Turcia a lansat miercuri, așa cum anunțase, o ofensivă împotriva forțelor kurde din nord-estul Siriei, aliate ale Occidentului în lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic, suscitând un val de critici internaționale și amenințări cu sancțiuni împotriva Ankarei din partea senatorilor americani.

Potrivit lui Zaki, ofensiva turcă 'încalcă dreptul internațional și constituie un atac inacceptabil asupra suveranității unui stat membru' al Ligii.

Siria a fost suspendată din organizația panarabă în 2011, la câteva luni după începutul conflictului din această țară. Problema reintegrării sale a divizat timp de peste un an statele membre ale organizației.

Miercuri seara, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite (EAU) au condamnat ofensiva lansată în cursul zilei de Ankara împotriva miliției kurde Unitățile de protecție a poporului (YPG).

Într-o declarație făcută tot miercuri seara, șeful diplomației iordaniene Ayman Safadi a cerut Turciei să pună capăt ofensivei și a condamnat 'orice acțiune care poate aduce atingere suveranității Siriei'.

O reuniune de urgență cu ușile închise a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la operațiunea militară a Turciei în nord-estul Siriei împotriva forțelor kurde urmează să aibă loc joi, transmite digi24.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău