Liderul tătarilor din Crimeea susține că bisericile subordonate Moscovei înarmau rebelii în timpul invaziei rusești

  • 25 Decembrie 2018 11:30
Liderul tătarilor din Crimeea susține că bisericile subordonate Moscovei înarmau rebelii în timpul invaziei rusești

Președintele adunării tătarilor crimeeni, Refat Ciubarov, susține că în primele zile ale invaziei rusești în Crimeea, a văzut personal cum bisericile ortodoxe ucrainene subordonate Moscovei erau transformate în depozite de armament - scrie Ukrainska Pravda.

Comentând decizia Kievului de a înființa Biserica Ortodoxă din Ucraina independentă de Moscova, Refat Ciubarov a apreciat că "aceasta este într-adevăr o chestiune fundamentală pentru independența ucraineană".

"Probabil că nu aș fi fost atât de convins de acest lucru, dacă n-aș fi văzut cum în Crimeea, armele erau depozitate în bisericile ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei, încă din primele zile ale invaziei ruse. Acolo ajungeau oameni aduși de pe teritoriul Krasnodarului, din Rusia. În bisericile respective, acei oameni îmbrăcau uniforme și primeau arme. Acest lucru sugerează că la momentul respectiv, biserica ortodoxă aflată pe teritoriul Ucrainei primea instrucțiuni directe de la Moscova", a subliniat liderul tătarilor crimeeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău