Liderul separatist din Donețk speră la ajutorul Transnistriei

  • 04 Noiembrie 2014 16:35
Liderul separatist din Donețk speră la ajutorul  Transnistriei

Liderul autoproclamatei 'republici populare Donețk', Aleksandr Zaharcenko, se declară deschis negocierilor pentru o reglementare pașnică a crizei din estul Ucrainei, inclusiv cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Totodată, Zaharcenko și-a exprimat încrederea în sprijinul economic oferit de Rusia și de ”alte țări”, potrivit Agerpres.

'Sunt gata să mă întâlnesc cu oricine, inclusiv cu (președintele Ucrainei) Petro Poroșenko', le-a spus Zaharcenko jurnaliștilor.

Liderul separatist consideră teritoriu al 'republicii populare Donețk' întreaga regiune Donețk în granițele administrative ale acesteia.

De asemenea, Zaharcenko a declarat că 'republica' pe care o conduce speră la ajutor economic din Rusia și din 'alte țări'. 'Abhazia, Transnistria, Venezuela și Cuba ne vor susține economic, sperăm că și Rusia', a spus liderul separatist.

Aleksandr Zaharcenko a 'depus jurământul', marți, în calitate de 'președinte' al republicii Donețk.

În data de 2 noiembrie, în autoproclamatele 'republici populare' Donețk și Lugansk au avut loc așa-zise alegeri prezidențiale și pentru 'consiliile supreme'. Luni au fost anunțate rezultatele acestora. 'Președinte' al republicii Donețk a fost ales Aleksandr Zaharcenko, iar al republicii Lugansk, Igor Plotnițki.

Alegerile din regiunile separatiste ale Ucrainei nu sunt recunoscute de Kiev și de Occident, care le consideră o piedică serioasă în calea procesului de reglementare a situației din Ucraina

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău