Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea Europeană să fie „superputere" nucleară

  • 07 Februarie 2017 09:52
Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea Europeană să fie „superputere

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege și Justiție, aflat la putere în Polonia, pledează pentru consolidarea rolului militar al Europei, pronunțându-se în favoarea ideii unei Uniuni Europene "superputere nucleară" și cerând modificarea actualului Tratat comunitar.

"Uniunea Europeană a fost un proiect de succes până când au fost făcute două erori majore: Tratatul de la Lisabona și criza refugiaților", afirmă Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ din Polonia, Lege și Justiție (PiS, dreapta), scrie MEDIAFAX.

Liderul polonez pledează pentru consolidarea puterii militare a Uniunii Europene. "Eu aș saluta o Europă ca superputere atomică, una care să poată ține pasul cu Rusia", declară Jaroslaw Kaczynski, cerând și modificarea tratatelor comunitare în sensul creșterii puterilor statelor naționale în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene.

"În prezent, doamna Angela Merkel (cancelarul Germaniei - n.red.) este numărul unu în Europa, iar aceasta nu este o situație sănătoasă. Este necesară creșterea competențelor statelor naționale și reducerea atribuțiilor Uniunii Europene", subliniază Jaroslaw Kaczynski, într-un interviu acordat publicației germane Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Liderul polonez consideră că refugiații trebuie să primească asistență, dar în centre de cazare situate în afara Uniunii Europene. "O primire masivă a refugiaților în Europa ar echivala cu lichidarea civilizației formate pe bazele creștinismului", a atras atenția Jaroslaw Kaczynski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău