Liderul Platformei DA l-a invitat pe președintele Igor Dodon la o dezbatere publică

  • 19 Aprilie 2019 17:28
Liderul Platformei DA l-a invitat pe președintele Igor Dodon la o dezbatere publică

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, l-a invitat pe președintele Igor Dodon la o dezbatere publică televizată. Potrivit agenției INFOTAG, invitația a fost făcută în timpul unei transmisiuni live pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Năstase, președintele este "principala problemă a electoratului și a fracțiunii Partidului Socialiștilor din cauza dorinței de a împiedica participarea deputaților PSRM la demontarea regimului lui Vladimir Plahotniuc.

El consideră că anume cu acest scop președintele iarăși a început să se numească liderul informal al PSRM, în ciuda promisiunilor anterioare de a menține o poziție neutră.

"Strategia binomului Plahotniuc-Dodon este evidentă. Președintele atacă deputații blocului ACUM, așteptând o reacție agresivă din partea noastră, pentru ca apoi să se prezinte drept victimă și să se justifice în acest fel în fața protectorilor săi de ce a refuzat să demonteze democratic regimul lui Plahotniuc", susține politicianul.

El speră ca la dezbateri să afle "de ce Dodon nu începe lupta reală cu regimul și nu participă la procesul de dezoligarhizare a instituțiilor statului și de ce prin intermediul deputaților independenți ai lui Plahotniuc ei au decis să blocheze cu ajutorul Curții Constituționale, controlată de mafie, revenirea la sistemul electoral proporțional, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția".

Platforma DA consideră că Dodon a decis să meargă împotriva intereselor PSRM și să blocheze lupta împotriva regimului pentru a-și asigura victoria în alegerile prezidențiale cu ajutorul democraților.

În opinia opoziției de dreapta, "interesele lor coincid cu cele ale zeci de mii de membri ai PSRM, care doresc să trăiască într-o țară normală, dar care contravin în mod direct intereselor lui Dodon".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău