Liderul PDM este sigur că Ilan Șor se află în spatele creării Platformei "Pentru Moldova" în Parlament

  • 11 Noiembrie 2020 13:43
Liderul PDM este sigur că Ilan Șor se află în spatele creării Platformei

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, este sigur că Ilan Șor se află în spatele creării Platformei "Pentru Moldova" în Parlament. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta politicianul a declarat ieri la postul de televiziune "TV8".

Filip a subliniat că poate spune cu "încredere" că "Ilan Șor este în spatele ultimelor evenimente din Parlament", dar nu poate spune nimic despre participarea lui Vladimir Plahotniuc în aceste remanieri.

"Poate prin crearea unei astfel de platforme, ei încearcă să demonstreze că există un astfel de "pachet de blocare" care nu va permite crearea unei alte majorități stabile atât pentru cei de dreapta, cât și pentru cei de stânga. După toate declarațiile făcute, inclusiv de parteneri externi, este evident că orice interacțiune cu reprezentanții Partidului "ȘOR" va duce la izolare și nimeni nu va lucra cu un astfel de Guvern. Sunt absolut sigur că nici socialiștii nu vor să coopereze cu Platforma "Pentru Moldova"", a spus Filip.

Potrivit lui, "prin crearea acestei platforme, se încearcă intrarea în joc".

"În opinia mea, aceasta este creatura lui Ilan Șor, întrucât înțelege că nimeni nu va crea cu el o coaliție deschisă. Pe de altă parte, alegerile parlamentare anticipate sunt dezavantajoase pentru țară din punct de vedere economic. Prin urmare, în acest fel, el încearcă să ocupe cumva un loc în structura puterii, dar cred că aceasta este o greșeală strategică", a spus Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău