Liderul PDM, despre plecările din formațiune

  • 26 August 2020 18:37
Liderul PDM, despre plecările din formațiune

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că din organizațiile teritoriale ale formațiunii din Orhei și Briceni nu au plecat atât de mulți membri după cum s-a vehiculat în spațiul public. Potrivit lui, în spatele plecărilor ar sta foștii democrați, Andronachi și Nichiforciuc. Liderul PDM mai afirmă că aceste acțiuni vin în contextul unor supărări, după ce fracțiunea PDM nu a fost de acord să voteze un amendament propus de Nichiforciuc, care ar prevedea scheme cu țigări, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Pavel Filip a declarat situația politică a fost discutată astăzi, 26 august, la o ședință cu președinții organizațiilor teritoriale PDM, cu membrii Biroului executiv și cu reprezentanții formațiunii în Guvern. Potrivit lui, anterior presa a scris că din PDM au plecat membrii organizații teritoriale de la Orhei, însă, potrivit lui, au plecat doar doi democrați.

„Cine a plecat de acolo? A plecat domnul Ion Frunză, care, de fapt, demult nu mai era la Partidul Democrat, pentru că reprezintă formațiunea politică Pro Moldova. Și anume acest personaj a fost la unul din colegii noștri deputați și i-a făcut oferta, câteva luni bune în urmă, de 300 de mii de dolari, dacă este de acord să adere la formațiunea Pro Moldova. Și mai scump, 350 de mii de dolari, dacă este de acord să adere la formațiunea Șor”, susține democratul.

„Al doilea care a plecat este domnul Știrbate, fost membru al Partidului Liberal Democrat, venit apoi la Partidul Democrat și care venea în fiecare zi și solicita funcția de director de spital. Ăștia au fost cei nemulțumiți. În rest, pe cei care îi vedeți acolo în listă, nu sunt membri ai Partidului Democrat sau chiar, dacă poate cineva și este, nici nu-i cunosc la față cei din biroul executiv”, a mai spus Pavel Filip.

El afirmă că a efectuat o vizită la Briceni, de unde s-a vehiculat că au plecat 17 membri PDM. „Într-adevăr a avut loc o ședință, unde au participat 12 oameni și care categoric au spus că nu pleacă nicăieri și doar doi au semnat”, susține Pavel Filip.

Liderul PDM spune că toate aceste lucruri au loc sub acoperișul intereselor materiale.

Pavel Filip a mai spus că astăzi, în aceeași ședință cu președinții organizațiilor teritoriale PDM, fost prezentat un sondaj realizat la comanda formațiunii și că urmează să mai aibă loc niște măsurări, iar la începutul lunii septembrie, Consiliul politic național va lua o decizie referitor la alegerile prezidențiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău