Liderul partidului german de extremă dreapta AfD s-a întâlnit cu aliații lui Vladimir Putin, la Moscova

  • 21 Februarie 2017 14:30
Liderul partidului german de extremă dreapta AfD s-a întâlnit cu aliații lui Vladimir Putin, la Moscova

Liderul partidului german de extremă dreaptă Alternativă pentru Germania (AfD) s-a întâlnit în acest week-end, la Moscova, cu oficiali ruși și cu un aliat ultra-naționalist al lui Vladimir Puțin, Vladimir Jirinovski, scrie Reuters.

Frauke Petry, al cărui partid este așteptat să între în Parlament, pentru prima oară, la alegerile federale din 24 septembrie, a discutat despre cooperarea dintre adunările regionale rusești și germane, scrie hotnews.ro.

Purtătorul sau de cuvânt, Oliver Lang, a precizat că cele două părți nu au discutat despre o posibilă asistență financiară pentru AfD și că vor urmă și alte întâlniri.

Partidul francez de extremă dreaptă a împrumutat în 2014 9 milioane de euro de la banca rusească First Czech-Russian Bank. Banca a rămas fără licență de operare iar autoritățile rusești au anunțat că au demarat procedurile legale pentru recuperarea creditului.

Lidera FN, Marine Le Pen, a declarat că, spre deosebire de partidele tradiționale, formațiunea sa nu a reușit să obțină un credit de la băncile franceze.

Ingerința Rusiei în alegerile occidentale a devenit un subiect sensibil după ce agențiile americane de informații au acuzat Moscova că a încercat să intervină în procesul electoral din SUA prin intermediul atacurilor cibernetice. Rusia a negat acuzațiile.

Vladimir Jirinovski, liderul ultranaționalist pro-Kremlin și un admirator declarat al lui Donald Trump, a fost prezent la discuțiile cu Petry, potrivit unei declarații publicate pe site-ul Parlamentului.

Au mai participat, de asemenea, Viaceslav Volodin, președintele Dumei, și adjunctul sau Piotr Tolstoi.

Duma a precizat că Volodin și Petry au discutat despre "cooperarea parlamentelor regionale și îmbunătățirea contactelor dintre organizațiile de tineret" ale partidelor.

Petry a fost invitat în Rusia de autoritățile locale din Moscova.

AfD ar putea deveni al treilea partid în Germania după alegerile parlamentare din toamnă acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău