Liderul organizației criminale „Machena”, trimis în judecată pentru comandarea asasinării unui rival

  • 31 Martie 2021 11:54
Liderul organizației criminale „Machena”, trimis în judecată pentru comandarea asasinării unui rival

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a liderului organizației criminale „Machena” pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale.

Omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din republică, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din același penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale. Pentru cele comise, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum și avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizației criminale conduse de el.
 
Această cauză penală a fost reluată în contextul obținerii recente a unor informații relevante cauzei, în cadrul dosarului penal investigat în privința organizației criminale „Machena.” 
Ca motiv al crimei comise, a servit dorința de fortificare a poziției organizației criminale conduse de el în coraport cu alte organizații criminale, precum și să tăinuiască unele informații relevante altor infracțiuni similare.

Dacă va fi găsit vinovat de comandarea și organizarea comiterii cu premeditare a omorului de două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime învinuitul  riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.
 
Inculpatul, la moment, se află în detenție pentru crearea și conducerea organizației criminale, precum și pentru infracțiuni de șantaj și pregătire de omor.
 
Amintim, anterior procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău