Liderul Kim Jong Un face apel la îmbunătățirea vieții populației într-un moment economic sumbru

  • 11 Octombrie 2021 08:13
Liderul Kim Jong Un face apel la îmbunătățirea vieții populației într-un moment economic sumbru

Liderul Kim Jong Un a cerut oficialilor nord-coreeni să se concentreze pe îmbunătățirea vieții cetățenilor confruntați cu o situație economică „sumbră", a informat presa de stat luni, cu ocazia aniversării partidului de guvernământ, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Pentru a sărbători duminică 76 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea, Kim Jong Un a ținut un discurs în fața unei adunări de oficiali, potrivit agenției KCNA.

Evenimente artistice, gale și un spectacol de artificii au avut loc în Phenian. Nu a fost organizată însă nicio paradă militară de amploare, așa cum se întâmplă uneori în astfel de ocazii.

Economia Coreei de Nord este afectată de ani de zile de sancțiunile internaționale aplicate programelor sale nucleare și de înarmare, iar ploile abundente și inundațiile au contribuit, de asemenea, la înrăutățirea situației economice a țării.

Riscul de înfometare, după ce țara s-a scufundat și mai adânc în izolarea auto-impusă în timpul pandemiei de COVID-19 iar situația umanitară s-a înrăutățită, s-ar putea transforma într-o criză, potrivit unui raport ONU consultat de Reuters săptămâna trecută.

Coreea de Nord se confruntă cu "sarcini uriașe pentru ajustarea și dezvoltarea economiei de stat" și pentru îndeplinirea obiectivelor economice stabilite în reuniunile recente de partid și guvern, a declarat Kim într-un discurs axat în mare parte pe probleme de partid.

„Singura modalitate de a continua în mod dinamic activitatea crucială fără precedent, în pofida situației sumbre, este ca întregul partid să fie unit", a adăugat el.

Funcționarii nu ar trebui să își dorească privilegii și tratament preferențial și "ar trebui să ia în considerare întotdeauna dacă munca lor încalcă interesele poporului sau cauzează problemeoamenilor", a mai spus liderul nord-coreean.

Departamentul de Stat al SUA a acuzat joi regimul de la Phenian că este principalul responsabil pentru situația umanitară din țară.
„Regimul continuă să își exploateze proprii cetățeni, să le încalce drepturile omului, să direcționeze resurse de la populație pentru a-și construi armele ilegale de distrugere în masă și programul de rachete balistice", a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price într-un briefing la Washington, menționând în același timp că SUA susțin eforturile de a furniza ajutor umanitar Coreei de Nord. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău