Liderul grupării teroriste ISIS amenință din nou

  • 28 Decembrie 2015 10:43
Liderul grupării teroriste ISIS amenință din nou

Liderul organizației teroriste Stat Islamic lansează noi avertismente la adresa celor care luptă împotriva grupării sale, într-un mesaj audio publicat pe Internet, transmite Digi24.

Între timp, în Siria, dronele americane au efectuat cinci raiduri împotriva unor poziții la jihadiștilor, iar rebelii, susținuți din aer de Statele Unite, au întrerupt una dintre cele mai importante rute de aprovizionare folosite de ISIS.

Înregistrarea cu Abu Bakr al-Baghdadi este prima în ultimele șapte luni, perioadă în care s-a crezut că este rănit grav sau chiar mort. Liderul grupului terorist Stat Islamic avertizează că bombardamentele din Siria nu vor face decât să întărească determinarea islamiștilor.

„Bashar, America, Rusia s-au aliat împotriva noastră. Dar jur pe Dumnezeu că victoria va fi a noastră”, spune în mesaj Abu Bakr al-Baghdadi.

Amenințările jihadiștilor nu par să aibă efect asupra luptelor din Siria. Forțele Democratice Siriene, o grupare formată din kurzi, arabi, turkmeni și asirieni creștini, susținută din aer de Statele Unite, a reușit să cucerească un baraj pe râul Eufrat. Locul era folosit de jihadiști ca rută de aprovizionare care lega Rakka de granița cu Turcia. Ofensiva a durat doar trei zile.

„Am spus clar încă de la început că principalul nostru obiectiv este lupta cu ISIS, oriunde s-ar afla”, a declarat Talal Ali Selo, purtător de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene.

Peste 250 de mii de persoane și-au pierdut viața de la început războiului civil din Siria, în martie 2011. De asemenea, din cauza bombardamentelor, milioane de persoane au fost forțate să-și părăsească locuințele. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău