Liderul grupării Stat Islamic din Irak a fost ucis

  • 26 Mai 2020 18:51
Liderul grupării Stat Islamic din Irak a fost ucis

Liderul grupării Stat Islamic (SI) în Irak, Mu'taz al-Jubouri, a fost ucis într-un raid aerian al forțelor coaliției internaționale, a comunicat marți Serviciul irakian de contraterorism (CTS), potrivit Xinhua, citată de Agerpres.

Al-Jubouri, cunoscut și ca Hajji Taysir, adjunct al liderului organizației jihadiste, a fost ucis într-un raid aerian în zona Deir al-Zour din estul Siriei, conform rapoartelor cu informații certe ale CTS.

Al-Jubouri a fost urmărit în interiorul și în afara teritoriului irakian, deținea mai multe pașapoarte și cărți de identitate și nu folosea niciodată telefonul, menționează comunicatul.

La 20 mai, Serviciul de informații irakian (INIS) a anunțat arestarea lui Abdul-Nasser Qardash, un fost candidat la succesiunea liderului ucis al SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

Qardash era unul din cei mai importanți șefi ai grupării, însă aceasta l-a ales pe Abdul-Rahman al-Mawla pentru a-i lua locul lui al-Baghdadi, ucis în cursul unei operațiuni militare americane în octombrie 2019 în nord-vestul Siriei, în apropierea graniței cu Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău