Liderul de la Tiraspol i-a adresat o invitație la dialog președintei Maia Sandu. Reacția Președinției

  • 30 August 2022 15:25
Liderul de la Tiraspol i-a adresat o invitație la dialog președintei Maia Sandu. Reacția Președinției

Liderului transnistrean, Vadim Krasnoseliski, i-a adresat președintei Maia Sandu o scrisoare, prin care invită autoritățile de la Chișinău la dialog. Presa din regiune scrie că adresarea către șefa statului a fost expediată încă pe 15 august, însă un răspuns nu este, transmite IPN.

Reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev, susține că există numeroase probleme care pot fi soluționate doar la masa de negocieri. „Este necesar să soluționăm problemele care, spre regret, se adună din cauza incapabilității părții moldovenești de a negocia. Sunt create dificultăți noi agenților economici, cetățenilor din regiunea transnistreană. Apar probleme stringente sociale și umanitare”, a declarat Vitali Ignatiev citat de presa din regiune.

În adresarea sa, Vadim Krasnoseliski menționează că a trecut jumătate de an de când a expediat o adresare similară, la care așa și nu a avut răspuns. Potrivit lui, în aceste condiții se creează impresia că Chișinăul „nu percepe regiunea transnistreană ca pe un bun vecin”.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță a confirmat că a fost recepționată o asemenea scrisoare și că aceasta urmează să fie examinată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău