Liderul de la Tiraspol a dispus intensificarea eforturilor pentru organizarea alegerilor președintelui rus în Transnistria

  • 25 Ianuarie 2018 13:56
Liderul de la Tiraspol a dispus intensificarea eforturilor pentru organizarea alegerilor președintelui rus în Transnistria

Autoritățile separatiste de la Tiraspol vor acorda asistență în organizarea procesului de votare la alegerile președintelui Rusiei pe teritoriul Transnistriei. Președintele transnistrean, Vadim Krasnoselski, a semnat în ajun un ordin în acest sens, în baza unui apel al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Krasnoselski a dispus ca așa-zisul guvernul transnistrean să pună la dispoziția comisiilor electorale ale secțiilor de votare, formate de ambasadă, încăperi, transport, echipament și comunicațiile necesare pentru desfășurarea scrutinului din 18 martie, informează INFOTAG.

Internele și securitatea de la Tiraspol trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru a asigura securitatea și ordinea publică, iar comisia electorală centrală din Transnistria trebuie să ofere ajutor în organizarea votării pentru cetățenii ruși care locuiesc în regiune.

Serviciul mass-media este obligat să asigure informarea populației din regiune despre desfășurarea alegerilor.

Aproape jumătate din locuitorii Transnistriei dețin cetățenia rusă, fiind vorba de circa 200 de mii de oameni, potrivit INFOTAG. La alegeri, pe teritoriul regiunii vor fi formate 24 de secții de votare. La alegerile pentru Duma de Stat din 2016 au participat circa 55 mii de transnistreni, dintre care 83,7% au votat pentru partidul de rus de guvernământ, "Edinaia Rossia".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău