Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, reacționează dur la condamnarea spioanei ruse Maria Butina în SUA

  • 28 Aprilie 2019 11:11
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, reacționează dur la condamnarea spioanei ruse Maria Butina în SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că decizia de condamnare a fostei agente ruse Maria Butina la un an și jumătate de închisoare este „revoltătoare”, potrivit Reuters.

El a mai spus că decizia de a o condamna pe Butina este o încercare a justiției americane de a salva aparențele.

„Nu este clar pentru ce au condamnat-o, ce infracțiune a comis. Este un exemplu clar de salvare a aparențelor. Au trimis-o la închisoare, dar nu putea fi acuzată de nimic, așa că, pentru a nu părea ridicoli, i-au dat o sentință de 18 luni pentru a arăta că este, totuși, vinovată de ceva. Decizia este revoltătoare!”, a declarat Vladimir Putin, care se afla într-o vizită oficială la Beijing.

Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice cu scopul de a influența politicile americane, a fost condamnată la 18 luni de închisoare de către un tribunal federal din Statele Unite.

Maria Butina, care a fost reținută vara trecută, a recunoscut că a conspirat pentru a acționa ca un agent pentru Rusia. În luna decembrie aceasta a început să coopereze cu autoritățile americane.

Procurorii nu consideră acțiunile ei un spionaj tradițional, însă sunt îngrijorați că aceasta reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Ambasada rusă la Washington a răspuns la sentință, spunând despre Butina că este „un prizonier politic, o victimă a provocărilor serviciilor speciale și folosirii arbitrare a legislației de către SUA”, amintește MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău