Liderul Bisericii Ruse ar putea convoca Sinodul

  • 27 Iulie 2012 15:54
Liderul Bisericii Ruse ar putea convoca Sinodul

Biserica Ortodoxă Rusă și-ar putea reconsidera poziția cu privire la rămășițele umane atribuite membrilor familiei ultimului țar rus Nikolai al II-lea, masacrată în 1918 de către bolșevici, a anunțat ieri, la sosirea la Kiev, patriarul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, transmite Agerpress.Este vorba despre rămășițele umane ale familiei imperiale care au fost îngropate…

Biserica Ortodoxă Rusă și-ar putea reconsidera poziția cu privire la rămășițele umane atribuite membrilor familiei ultimului țar rus Nikolai al II-lea, masacrată în 1918 de către bolșevici, a anunțat ieri, la sosirea la Kiev, patriarul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, transmite Agerpress.

Este vorba despre rămășițele umane ale familiei imperiale care au fost îngropate în cripta imperială de la Ekaterinburg. Patriarhia Moscovei a primit recent informații importante din SUA cu privire la circumstanțele morții familiei regale, a adăugat patriarhul Kirill, fără să detalieze conținutul acestora.

Liderul Bisericii Ruse nu a exclus în acest context convocarea Sinodului, dar nu a dorit să avanseze o dată exactă în acest sens, sugerând că, în lumina acestor informații, Biserica Ortodoxă Rusă și-ar putea schimba opinia în așa-numita problemă a 'rămășițelor de la Ekaterinburg'. Declarația patriarhului Kirill intervine în contextul în care în luna iulie se împlinesc 94 de ani de la asasinarea brutală a ultimei familii imperiale ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău