Liderul Al-Qaida, Abu Muhsin al-Masri, a fost ucis în Afganistan

  • 25 Octombrie 2020 10:46
Liderul Al-Qaida, Abu Muhsin al-Masri, a fost ucis în Afganistan

Forțele speciale afgane au ucis un important lider al Al-Qaida care se afla și pe lista FBI a celor mai căutați teroriști, conform anunțului făcut sâmbătă de serviciul afgan de informații, informează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Egipteanul Abu Muhsin al-Masri, considerat a fi numărul doi al organizației Al-Qaida din subcontinentul indian, a fost ucis în provincia Ghazni din centrul Afganistanului, potrivit anunțului făcut pe Twitter de Direcția Națională a Securității care nu a oferit mai multe detalii despre operațiune și nici despre data la care aceasta a avut loc.

Un mandat de arestare pe numele lui Abu Muhsin al-Masri a fost emis de Statele Unite în decembrie 2018, după inculparea acestuia pentru acordarea de sprijin și resurse unei organizații teroriste străine și pentru complot în vederea uciderii unor cetățeni americani, conform FBI.

Operațiunea a avut loc în timpul negocierilor de pace dintre guvernul afgan și talibani care se desfășoară în Qatar. Aceste negocieri au fost organizate după un acord încheiat în februarie anul trecut între talibani și Statele Unite în cadrul căruia miliția islamistă afgană s-a angajat să nu permită prezența extremiștilor pe teritoriul Afganistanului.

Faptul că talibanii aflați la guvernare la acel moment găzduiau Al-Qaida pe teritoriul Afganistanului a constituit motivul invadării țării de către Statele Unite după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău