Liderii UE vor să evite producerea unui Brexit fără acord. Va fi aprobată o nouă amânare

  • 24 Octombrie 2019 09:12
Liderii UE vor să evite producerea unui Brexit fără acord. Va fi aprobată o nouă amânare

Liderii Uniunii Europene susțin amânarea retragerii Marii Britanii din Blocul comunitar, afirmă un oficial de la Bruxelles citat de Agenția France-Presse și de cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

Liderii celor 27 de state europene au exprimat susținere pentru amânarea Brexit după data de 31 octombrie, dar nu au stabilit încă pentru cât timp, fiind purtate discuții la nivel de ambasadori, notează sursa citată.

"Toți au convenit asupra necesității unei amânări, pentru evitarea producerii unui Brexit fără acord. Durata amânării face obiectul discuțiilor care continuă", a declarat un oficial UE citat de AFP și Le Figaro.

Donald Tusk, președintele în funcție al Consiliului European, a anunțat în cursul nopții de marți spre miercuri, în contextul impasului politic din Marea Britanie, că le va recomanda liderilor Uniunii Europene să aprobe cererea Guvernului Boris Johnson de amânare a Brexit. "Ca urmare a deciziei premierului Boris Johnson de a întrerupe procedura de ratificare a Acordului de retragere din UE și pentru a evita producerea unui Brexit fără acord, le voi recomanda liderilor celor 27 de state UE să accepte solicitarea de prelungire a negocierilor. În acest sens, voi propune o procedură scrisă", a declarat Donald Tusk prin Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău