Liderii UE se reunesc după alegerile europarlamentare pentru a stabili conducerea instituțiilor europene în 2019

  • 10 Mai 2019 08:13
Liderii UE se reunesc după alegerile europarlamentare pentru a stabili conducerea instituțiilor europene în 2019

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat joi că liderii Uniunii Europene se vor întâlni la doar două zile după alegerile pentru Parlamentul European din mai, pentru a începe procesul de aprobare a celor care vor prelua conducerea celor mai importante instituții ale blocului în 2019, scrie Rador.

"Vreau să anunț că imediat după alegerile pentru Parlamentul European, pe 28 mai, voi convoca în ședință toți liderii UE pentru a începe procesul de numire", a declarat el la o conferință de presă după discuțiile UE de la summitul din Sibiu. "Ar fi mai bine dacă am reuși să ajungem la un consens cu privire la toate aceste decizii, dar nu voi ezita să supun aceste decizii la vot dacă se dovedește dificilă obținerea consensului", a declarat el. Tusk a mai spus că dorește ca noua conducere a UE să fie aprobată în iunie.

De asemenea, pe ordinea de zi a fost proiectarea unui viitor al UE post Brexit. Liderii au semnat zece angajamente cheie într-o declarație comună de la Sibiu, care a stabilit agenda UE pentru următorii cinci ani și a abordat, printre altele, aspecte precum prosperitatea economică, securitatea și schimbările climatice.

Cu toate acestea, comentatorii, inclusiv editorul politic al lui Euronews, Darren McCaffrey, au remarcat că declarația părea să conțină mai degrabă generalități decât angajamente ferme. 

Sursa:Rador 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău