Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles. Aceștia vor discuta despre reducerea prețurilor la gaze. Plafonarea, o măsură controversată

  • 20 Octombrie 2022 12:25
Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles. Aceștia vor discuta despre reducerea prețurilor la gaze. Plafonarea, o măsură controversată

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc astăzi și mâine la Bruxelles în cadrul unui summit de două zile, la care atenția se va concentra pe impactul războiului din Ucraina asupra pieței energiei din blocul comunitar, relatează digi24.ro.

Este de așteptat ca tema reducerii prețurilor la gaz să fie intens discutată, în contextul în care o propunere recentă a Comisiei Europene nu a detaliat cum ar putea funcționa plafonarea prețurilor la gaz.

Liderii din UE ar urma să discute de asemenea pachetele de ajutor pentru a sprijini populația și companiile în contextul scumpirii uriașe a energiei. Unii comisari europeni și unele state membre, printre care Italia, vor să combată criza energetică prin măsuri similare cu cele introduse în timpul crizei de COVID-19, când țările din UE au împrumutat bani colectiv.

În afară de prețurile la energie, liderii din UE ar urma de asemenea să discute despre sprijinul pentru Ucraina, după atacurile rusești cu rachete și drone, soldate cu victime, din această săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău