Liderii UE au avut o „dezbatere aprinsă” despre necesitatea convorbirilor telefonice cu Vladimir Putin

  • 01 Iunie 2022 18:10
Liderii UE au avut o „dezbatere aprinsă” despre necesitatea convorbirilor telefonice cu Vladimir Putin

Liderii Uniunii Europene, reuniți la Bruxelles la Consiliul European, au avut o „dezbatere aprinsă” despre convorbirile telefonice pe care ar trebui sau nu să le poarte cu președintele Rusiei Vladimir Putin. „Deși avem intenții bune, Putin nu vrea să facă niciun pas spre pace”, a declarat premierul Estoniei Kaja Kallas.

La reuniunea Consiliului European de marți, unde a fost aprobat al șaselea pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei, a avut loc o „dezbatere aprinsă” în ceea ce privește convorbirile telefonice pe care unii lideri europeni le-au avut cu Putin, scrie DIGI24.

„Am avut o dezbatere foarte aprinsă despre convorbirile cu Putin. Și pe ce argumente se bazează, adică se vede că, deși avem intenții bune, Putin nu vrea să facă niciun pas spre pace”, a spus Kallas.

„Cu toate acestea, Scholz și Macron spun că îl sună și pe Zelenski, deoarece Putin nu vorbește cu Ucraina. În plus, înțeleg că Zelenski le-ar cere să fie mediatori”, a mai spus prim-ministra din Estonia.

Totodată, Kallas a declarat că Viktor Orban a avut o atitudine „constructivă” în timpul discuțiilor din Consiliul European. „Are o imagine în media și o cu totul alta în aceste discuții. A căutat o soluție la îngrijorările sale. Și-a expus îngrijorările și o soluție a fost în cele din urmă găsită”. 

Citiți continuarea materialului pe DIGI24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău