Liderii UE așteaptă să lucreze cu Administrația Biden

  • 07 Noiembrie 2020 21:19
Liderii UE așteaptă să lucreze cu Administrația Biden

Președintele Consiliului European și cel al Parlamentului European i-au felicitat pe Joe Biden și pe Kamala Harris pentru victoria în alegerile prezidențiale.

„UE urmărește cu atenție alegerile prezidențiale și pentru Congress din SUA. Am luat notă de ultimele evoluții din procesul electoral. Pe baza acestora, UE îl felicită pe președintele ales, Joe Biden, și pe vicepreședintele ales, Kamala Harris, pentru atingerea numărului necesar de voturi electorale. Ne bucurăm pentru prezența record la vot. Urmărim procesul de validare a rezultatelor și suntem încrezători că sistemul electoral al SUA va anunța curând un rezultat final. 

UE subliniază, din nou, angajamentul său pentru un parteneriat transatlantic puternic și așteaptă să înceapă colaborarea cu președintele ales și cu noul Congres și noua Administrație!, se arată într-un comunicat al lui Charles Michel, președintele Consiliului European, potrivit sursei citate

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a postat pe contul său de Twitter un mesaj de felicitare pentru cei doi câștigători ai alegerilor din SUA, și a subliniat că Parlamentul European așteaptă să lupte împreună cu americanii împotriva pandemiei, a schimbărilor climatice și a inegalităților sociale din ce în ce mai pregnante. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău