Liderii partidelor pro-europene NU au ajuns la un consens

  • 18 Decembrie 2015 16:17

Liderii partidelor parlamentare pro-europene susțin că vor avea întrevederi până luni, 21 decembrie, pentru a încerca să ajungă la un consens.

Tototdată, aceștia susțin că pozițiile au rămas aceleași, astfel că nu se pot înțelege cine să desemneze candidatura la funcția de prim-ministru.

Partidul Democrat susține că-i revine dreptul de a desemna candidatul la funcția de prim-ministru deoarece deține acum cele mai multe mandate de deputat dintre cele patru formațiuni. Pe de altă parte, președintele interimar al Partidului Liberal-Democrat Valeriu Streleț  susține că anume PLDM ar trebui să propună candidatul.

Luni ar fi termenul limită până când partidele ar trebui să ajungă la un numitor comun, a menționat președintele PDM Marian Lupu.

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu s-a arătat însă sceptic în privința probabilității de a se ajunge la o înțelegere în acest termen.

Iar președintele Partidului Popular European Iurie Leancă a criticat faptul că liderii politici nu pot ajunge la compromis și a declarat că deputații din grupul său ar putea să se retragă de la negocieri.

Parlamentul de la Chișinău urmează să învestească un nou guvern până la 29 ianuarie, în caz contrar va fi dizolvat. Amintim că Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis prin moțiune de cenzură cu votul deputaților socialiști, comuniști și al celor democrați la sfârșitul lunii octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău