Liderii europeni la Summitul CPE din Marea Britanie: Ne consolidăm cooperarea pentru a susține un viitor prosper pentru Rep. Moldova

  • 18 Iulie 17:02
Liderii europeni la Summitul CPE din Marea Britanie: Ne consolidăm cooperarea pentru a susține un viitor prosper pentru  Rep. Moldova

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat în Marea Britanie, la care s-au discutat subiecte precum războiul Rusiei împotriva Ucrainei, securitatea energetică, migrația și apărarea democrației. De asemenea, ea a participat la lucrările Grupului de lucru privind reziliența Rep. Moldova, alături de cei mai importanți lideri europeni, transmite Radio Chișinău.

Președinta Maia Sandu a participat în cadrul Summitului la discuțiile în Grupul de lucru privind reziliența Rep. Moldova, alături de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, președintele României Klaus Iohannis, premierul polonez Donald Tusk, premierul britanic Keir Starmer și președintele Consiliului European Charles Michel.

”Ne consolidăm cooperarea pentru a susține parcursul Rep. Moldova spre un viitor sigur și prosper”, au subliniat liderii europeni.

”Sunt mândră să fim parte a familiei europene care rămâne unită și puternică”, a scris șefa statului într-o postare pe rețeaua X, fosta Twitter.

De asemenea, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful diplomației europene, Josep Borrell. Oficialul european a felicitat-o pe Maia Sandu pentru reformele ambițioase, care au condus la deschiderea negocierilor de aderare la Un. Europeană.

Josep Borell a scris pe aceeași rețea socială că prin Parteneriatul pentru Securitate și Apărare, Uniunea Europeană va continua să sprijine reziliența Rep. Moldova în fața impactului războiului Rusiei și a acțiunilor sale hibride din ce în ce mai intense.

Problemele cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei au fost printre subiectele abordate de liderii europeni în cadrul Summitului, la care a fost prezent și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

După reuniunea din Marea Britanie, președinta Maia Sandu se va deplasa la Dublin, Irlanda, unde se va întâlni cu președintele și premierul acestei țări, dar și cu reprezentanții diasporei.

Liderii europeni la Summitul CPE din Marea Britanie: Ne consolidăm cooperarea pentru a susține un viitor prosper pentru  Rep. Moldova

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău