Liderii europeni au confirmat ajutor suplimentar pentru Turcia

  • 08 Martie 2016 08:52
Liderii europeni au confirmat ajutor suplimentar pentru Turcia

Liderii europeni au fost de acord, în principiu, să îi ofere Turciei o sumă suplimentară pentru a ajuta refugiații de pe teritoriul său, în afara celor 3 miliarde propuse inițial.

Un alt rezultat al summitului UE - Turcia, de luni, 7 martie, de la Bruxelles, pe tema migrației ar putea fi liberalizarea treptată a vizelor și impulsionarea procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană. 

Liderii statelor membre au la dispoziție zece zile să ajungă la un nou acord cu Turcia pentru a stopa afluxul de imigranți spre continent.

Prezent la Bruxelles, premierul român, Dacian Cioloș, a precizat la finalul celor 12 ore de discuții că această propunere presupune un angajament din partea Turciei de a prelua toți migranții ilegali care trec frontiera Turciei în Uniunea European, deci în Grecia. Toți refugiații care nu provin din Siria ar urma să fie întorși în țările lorde origine. Șeful Guvernului de la București a precizat că  în formatul de la summitul de ieri nu s-a putut lua o decizie, dar a fost emisă o declarație prin care este mandatat președintele Consiliului European, Donald Tusk, să discute cu statele membre pentru acest acord cu Turcia, până la summitul din 18-19 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău