Liderii eurodeputaților Fidesz i-au trimis o scrisoare lui David Sassoli pe tema ''intimidării'' ungurilor din Ucraina

  • 03 Februarie 2021 16:04
Liderii eurodeputaților Fidesz i-au trimis o scrisoare lui David Sassoli pe tema ''intimidării'' ungurilor din Ucraina

Eurodeputați din partidul aflat la putere în Ungaria, FIDESZ, i s-au adresat lui David Sassoli, președintele Parlamentului European, pentru a-i sesiza "intimidarea continuă" a etnicilor ungari care trăiesc în Ucraina, relatează miercuri agenția de știri MTI, preluat de AGERPRES.

Într-o scrisoare semnată de Kinga Gal și Tamas Deutsch, liderii delegației FIDESZ în cadrul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European fac trimitere și la alte scrisori către Sassoli și atrag atenția asupra "acțiunii nejustificate și violente" a serviciilor de securitate ucrainene împotriva instituțiilor care asigurau servicii de catering pentru etnicii ungari în luna noiembrie a anului trecut.

În aceeași perioadă de timp, un site extremist ucrainean a plasat-o pe eurodeputata FIDESZ Andrea Bocskor pe o "listă a morții", mai susțin semnatarii scrisorii. Ei acuză autoritățile ucrainene că nu au reușit să ia măsuri în niciunul dintre aceste cazuri.

În evoluții mai recente, eurodeputații ungari susțin că, înainte de vizita ministrului de externe Peter Szijjarto în Ucraina, au fost trimise amenințări ambasadei Ungariei la Kiev și consulatelor ungare de la Ujhorod și Berehove, precum și altor instituții ungare.

Scrisorile erau semnate de "patrioți ucraineni" și amenințau cu "vărsări de sânge de proporții" în rândul ungurilor dacă Szijjarto intră în țară, menționează eurodeputații, potrivit MTI. Ambasada Ungariei a trimis poliției o sesizare pe această temă.

Eurodeputații Gal și Deutsch i-au cerut lui Sassoli să emită un comunicat în care să condamne amenințările cu moartea împotriva colegei lor Andrea Bocskor.

Sursa:Agerpres

Ei susțin că o astfel de "intimidare fără precedent a unui coleg eurodeputat" nu trebuie lăsată fără răspuns de președintele PE. "În lumina practicilor obișnuite ale acestei instituții, o amenințare cu moartea depășește cu mult limitele de la care președintele ar trebui să facă o declarație în plenară", se mai menționează în scrisoare, potrivit MTI.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău