Liderii statelor membre ale NATO au participat la un dineul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham

  • 04 Decembrie 2019 08:13
Liderii statelor membre ale NATO au participat la un dineul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham

Liderii celor 29 de state membre ale NATO, printre care și președintele României, Klaus Iohannis, au participat, aseară, la un dineu oferit de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham. De asemenea, o recepție informală a avut loc la reședința premierului Boris Johnson.

Summitul NATO, care începe astăzi și care aniversează 70 de ani de la înființarea Alianței, urmează să stabilească bugetul multianual al organizației și să adopte o declarație publică în care să fie recunoscută, pentru prima dată, oficial, amenințarea reprezentată de China.

Cei 29 de lideri urmează să reconfirme, astăzi, unitatea și coeziunea celei mai de succes alianțe militare din istoria umanității, iar România dorește să reafirme importanța Mării Negre pentru securitatea din regiune.

Mai multe sute de persoane au participat, la Londra, aseară, la un miting și au protestat, în fața Palatului Buckingham, față de prezența președintelui american, Donald Trump, și față de influența sa în politica britanică.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău