Lideri europeni, mesaje de susținere în preajma Summitului CPE: „Republica Moldova nu este singură”

  • 24 Mai 2023 15:50
Lideri europeni, mesaje de susținere în preajma Summitului CPE: „Republica Moldova nu este singură”

„Summitul Comunității Politice Europene este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană”. Mesajul de susținere vine din partea conducătorilor instituțiilor UE, care vor participa la reuniunea găzduită de Republica Moldova la 1 iunie, transmite Radio Chișinău.

Uniunea Europeană este alături de Moldova. Susținem securitatea voastră energetică. Stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi”, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

https://www.instagram.com/reel/CsnrFekIDrB/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Un mesaj în acelasși sens a venit și din partea Robertei Metsola, președinta Parlamentului European.

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Este alături de conducerea țării și de cetățenii acesteia. Susține alegerea pro-europeană. Moldovenii se pot mândri cu acest curaj de care au dat dovadă, ținând piept intimidării Rusiei. Ei se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten adevărat, un aliat. Pentru că noi nu avem nicio îndoială – viitorul nostru este împreună. Moldova nu este singură!”, a spus Roberta Metsola.

https://www.instagram.com/reel/Csn4aHXN2wj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2ed47e29-32e1-45dd-bc94-616598910a03

În data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei. Veți deschide ușile țării voastre frumoase pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru poporul acestei țări. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană. Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură!”, a declarat și Charles Michael, președintele Consiliului European.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău