Licitațiile trucate | Carnea de calitate dubioasă era cumpărată din Ucraina

  • 01 Decembrie 2016 13:42
Licitațiile trucate | Carnea de calitate dubioasă era cumpărată din Ucraina

Carnea de calitate dubioasă procurată în cadrul mai multor licitații trucate pentru a fi livrată în instituțiile de învățământ și în Armata Națională este de origine ucraineană.

Declarația aparține președintelui interimar UniAgroProtect, Alexandru Slusari. Într-un mesaj remis presei acesta menționează că nu o dată autoritățile au fost atenționate în privința condițiilor inegale de activitate a producătorilor autohtoni de carne de găină și a celor din Ucraina, transmite IPN.

Potrivit lui, la începutul anului, când au fost introduse cotele de import pentru mai multe produsele alimentare din Ucraina, în ultimul moment din această listă a fost exclusa carnea de găină. Astfel, analizând statistica importurilor cărnii de găină pentru 10 luni ale anului curent, se vede că  importul din statul vecin practic s-a triplat.

„Importatorii de carne din Ucraina în permanență câștigă licitațiile, în mare parte datorită faptului că se importă foarte multă carne de găină injectată cu 40-50% apă, ceea ce influențează semnificativ micșorarea prețului producției. După toate standardele, norma maximă admisibilă de umiditate pentru carnea de găină este 5%. Dincolo de mințirea consumatorului, carnea injectată cu cantități mari de apă se alterează mai rapid”, se spune în mesajul remis de Alexandru Slusari.

Potrivit lui, toate aceste informații denotă că este imperios necesar de a proteja producătorii autohtoni de carne cu toate metodele posibile tarifare și netarifare.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată declarațiile lui Alexandru Slusari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău