Licitația pentru magazinele duty-free a fost anulată. Andrei Spînu: „Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat”

  • 20 Februarie 10:31
Licitația pentru magazinele duty-free a fost anulată. Andrei Spînu: „Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat”

Licitația pentru spațiile comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău a fost anulată, după ce la ea au participat doar două companii.

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit acestuia, va fi inițiată o nouă licitație, scrie mold-street.com.

„Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. Scopul lui Șor (Ilan Șor n.r.) a fost să continue să extragă bani din spațiile aeroportului și să blocheze o licitație corectă", susține Spînu.

Potrivit ministrului Infrastructurii Agenția Proprietății Publice va anunța calendarul pentru organizarea unei noi licitații care să asigure participare cât mai largă a companiilor din domeniu.

Amintim că magazinele duty free din AIC au fost deținute, timp de peste un deceniu, de firme afiliate lui Ilan Șor sau unor persoane afiliate.

Regimul duty-free a fost anulat în noiembrie 2022, dar magazinele din Aeroportul Internațional Chișinău, controlate de o firmă afiliată lui Ilan Șor, continuă activitatea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău