Liceul de la Holercani, Dubăsari, va fi eficientizat energetic cu susținerea UE

  • 25 Mai 2021 12:11
Liceul de la Holercani, Dubăsari, va fi eficientizat energetic cu susținerea UE

Liceului teoretic din satul Holercani, raionul Dubăsari, va fi eficientizat energetic cu ajutorul Uniunii Europene. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit instituției, până în prezent, în cadrul proiectului au fost executate lucrări de termoizolare a pereților exteriori, a soclului și planșeului de acoperiș, a fost finalizat acoperișul blocului 1B. De asemenea, au fost efectuate lucrări pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire și ventilare, precum și a rețelelor inginerești, fiind renovate încăperile bucătăriei și blocurilor sanitare, scrie sursa citată.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15,11 milioane de lei, iar lucrările, de care vor beneficia circa 330 de persoane, se planifică a fi finalizate către sfârșitul anului curent, conform sursei citate.

Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a Liceului teoretic „Holercani" din raionul Dubăsari" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău