Libia: Cel puțin patru morți într-un atentat cu o mașină-capcană la Benghazi

  • 12 Iulie 2019 09:17
Libia: Cel puțin patru morți într-un atentat cu o mașină-capcană la Benghazi

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, dintre care doi civili, și alte 33 au fost rănite joi într-un atentat cu o mașină-capcană într-un cimitir din Benghazi (estul Libiei), în cursul funeraliilor unui fost ofițer al armatei, conform unei surse medicale, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit unui responsabil din cadrul serviciului de securitate al orașului, atentatul, primul de peste un an în fieful forțelor mareșalului Khalifa Haftar, a vizat militari și ofițeri care participau la funeraliile generalului Khalifa al-Mesmari, fost responsabil al forțelor special sub regimul lui Muammar Gaddafi.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată.

Purtătorul de cuvânt al mareșalului Haftar, generalul Ahmad al-Mesmari, care a participat la funeralii a confirmat bilanțul de patru morți, dintre care doi membri ai forțelor speciale, într-o conferință de presă în cursul căreia a denunțat un "atentat terorist".

Bastion al revoluției libiene din 2011 care a răsturnat regimul Gaddafi, orașul Benghazi a fost puternic lovit de violențe care au vizat în special reprezentanțe diplomatice și forțele de securitate.

Un atac contra consulatului american, la 11 septembrie 2012, s-a soldat cu moartea ambasadorului Christopher Stevens, precum și a altor trei americani.

Ultimul atentat din acest oraș a făcut șapte morți în mai 2018.

Mareșalul Haftar a lansat în 2014 o operațiune contra grupurilor islamiste și jihadiste care controlau orașul. El și-a atins scopul în 2017, după trei ani de lupte sângeroase.

Ulterior, a cucerit Derna, singura localitate din estul libian care scăpa de sub controlul său, după mai multe săptămâni de luptă.

La începutul lui 2019, el și-a trimis forțele să cucerească sudul țării, pentru "a-l curăța", în opinia sa, "de grupurile teroriste și criminale", după care în aprilie a lansat o ofensivă asupra capitalei Libiei, sediul Guvernului de uniune națională (GNA) recunoscut de ONU.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău