Libia: Un petrolier danez a salvat peste 200 de imigranți

  • 23 Iunie 2015 18:53
Libia: Un petrolier danez a salvat peste 200 de imigranți

Un petrolier aparținând companiei daneze de transport maritim Torm a salvat duminică peste 200 de imigranți în largul coastei Libiei și i-a transportat în Italia la cererea pazei de coastă italiene, a informat marți compania, relatează Reuters.

Nava daneză i-a salvat pe cei 222 imigranți de pe două bărci aflate în dificultate în largul Zawiya, o regiune de coastă la vest de Tripoli, și i-a dus în portul Reggio Calabria, din sudul Italiei, a precizat sursa citată.

Operațiuni de salvare a imigranților de către nave comerciale sunt tot mai frecvente în Marea Mediterană în condițiile în care din ce în ce mai multe persoane au părăsit în acest an Orientul Mijlociu și Africa încercând să traverseze Mediterana către Europa, de multe ori la bordul unor ambarcațiuni nesigure.

Circa 2.000 de imigranți au murit încercând să traverseze Marea Mediterană în acest an, comparativ cu circa 425 de persoane în aceeași perioadă a anului trecut.

Liderii Uniunii Europene au convenit în luna aprilie să consolideze misiunea de salvare a UE în Marea Mediterană, după ce o navă s-a scufundat, provocând moartea a circa 900 de imigranți în largul coastei Libiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău