Libia: Atentat sinucigaș, 7 militari UCIȘI

  • 25 Martie 2015 07:27
Libia: Atentat sinucigaș, 7 militari UCIȘI

Șapte militari libieni au fost uciși marți seară într-un atentat sinucigaș cu mașină capcană contra unui punct de control al armatei în orașul Benghazi (est), au anunțat surse militare, citate de AFP.

„Șapte soldați au fost uciși și alți 12 răniți într-un atentat sinucigaș asupra unui punct de control al armatei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Speciale Miloud Zaoui, precizând că atacul a avut loc în sectorul Lithi, pe drumul de la aeroport din sudul acestui oraș situat la o mie de km est de capitala Tripoli.

Potrivit unui alt responsabil al Forțelor Speciale, Fadl al-Hassi, care a confirmat bilanțul, atentatul a fost comis de un „kamikaze la bordul unei mașini capcană blindate”.

Acest atentat a avut loc în timp ce autoritățile rivale din Libia poartă negocieri în Maroc sub egida ONU pentru a încerca să ajungă la o înțelegere politică.

Controlată de miliții de la căderea lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este scena luptelor între aceste diferite facțiuni, dar și între miliții și forțele proguvernamentale.

Țara are două guverne și parlamente, unul la Tripoli sub controlul milițiilor și celălalt în estul țării care este recunoscut de comunitatea internațională.

Lupte uneori violente au loc de mai multe luni între forțele generalului Khalifa Haftar și grupuri islamiste ce controlează în parte al doilea oraș libian.

Săptămâna trecută, generalul Khalifa Haftar, om forte al armatei libiene, a asigurat că va recăpăta controlul asupra orașului Benghazi într-o lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău