Liberalii au depus o MOȚIUNE de cenzură la Parlament

  • 05 Iunie 2015 13:50
Liberalii au depus o MOȚIUNE de cenzură la Parlament

Liberalii au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, vineri, la biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și la biroul președintelui Senatului, Călin Popescu - Tăriceanu.

'Este o moțiune de cenzură care sună așa: Victor Ponta - demis pentru exces de putere, prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă. Am depus această moțiune de cenzură pe unul din multiplele motive pentru care puteam să cerem demiterea guvernului Ponta, pentru unul dintre motivele care ni se pare cel mai serios - dreptul cetățenilor la vot. Guvernul Ponta a blocat accesul la vot al românilor și pentru votarea primarilor, și pentru votarea consiliilor locale, și pentru votarea parlamentarilor, iar, în noiembrie anul trecut, a blocat și accesul românilor din diaspora la votarea președintelui României', a declarat prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, citat de Agerpres.

El a adăugat că nu va vorbi despre problemele juridice ale premierului, iar președintele Klaus Iohannis va fi cel care va decide dacă îl suspendă sau nu din funcție pe acesta.

Moțiunea a fost semnată de 183 de senatori și deputați, 169 aparțin PNL, 12 sunt de la PSRO și doi deputați de la Grupul Democrat și Popular.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:1,54 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău