Liberal-democrații și opoziția comunistă contestă candidatura lui Marian Lupu

  • 29 August 2013 11:45
Liberal-democrații și opoziția comunistă contestă candidatura lui Marian Lupu

Intenția lui Marian Lupu de a candida din nou la funcția de președinte, în ciuda eșecului scrutinului prezidențial de săptămâna trecută, nu a fost primită bine în rândul liberal-democraților și contestată de opoziția comunistă, care insistă să se identifi

Intenția lui Marian Lupu de a candida din nou la funcția de președinte, în ciuda eșecului scrutinului prezidențial de săptămâna trecută, nu a fost primită bine în rândul liberal-democraților și contestată de opoziția comunistă, care insistă să se identifice un așa-numit candidat comun. Unii analiști politici consideră că dacă Marian Lupu nu va ceda, va eșua și turul repetat, situație în care vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate.

Marian Lupu și-a anunțat intenția de a candida imediat după eșecul scrutinului prezidențial de vineri și s-a arătat dispus să negocieze și cu comuniștii.

Liberal-democrații doresc ca să se discute în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană cum se va proceda în cadrul alegerilor repetate care trebuie să se desfășoare până la mijlocul lunii ianuarie. Liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț a declarat că această chestiune urmează să fie discutată miercuri în cadrul Consiliului Alianței.

Partidul Comuniștilor insistă pentru identificarea unui candidaturi de compromis și va negocia în această privință cu partidele membre ale Alianței, potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin.

Liberalii își vor preciza poziția față de această chestiune după consultări cu colegii de Alianței, a declarat postului nostru de radio secretarul fracțiunii liberale din parlament, Valeriu Munteanu.

Dacă partidele parlamentare vor rămâne neclintite pe pozițiile actuale, alegerile anticipate devin inevitabile, consideră analistul politic Anatol Țăranu. El este de părere că Marian Lupu ar trebui să candideze doar dacă va avea siguranța că va acumula cele 61 de voturi necesare.

Marian Lupu a acumulat la scrutinul prezidențial de vineri doar 58 de voturi din cele 61 necesare. Alegerile repetate urmază să fie organizate până la 15 ianuarie, iar în caz de eșec parlamentul va fi dizolvat și vor fi organizate noi alegeri anticpate.

Audio: Relatează Cornel Ciobanu
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău