Leușeni-Albița, cel mai solicitat punct de trecere a frontierei R. Moldova

  • 03 Mai 2023 10:10
Leușeni-Albița, cel mai solicitat punct de trecere a frontierei R. Moldova

În perioada minivacanței de 1 mai, cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 94 075 treceri persoane, din totalul de 153 089 traversări, iar cel mai solicitat punct de trecere a frontierei a fost Leușeni-Albița, înregistrând 36 607 traversări. În ultimii cinci ani, în PTF Leușeni-Albița numărul de călători și mijloace de transport este într-o continuă creștere, anunță Poliția de Frontieră.

În zilele următoare anticipăm majorarea fluxului pe sensul de ieșire din Republica Moldova, intrare în România pentru PTF Leușeni-Albița, în contextul minivacanței 6 - 9 mai. Vom fi la datorie pentru a degaja circulația și minimaliza la maxim timpii de așteptare la traversarea frontierei de stat, având în vedere aplicarea tuturor mecanismelor disponibile a părților implicate în controlul coordonat.

Astfel că, cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România în continuare vor întreprinde toate măsurile necesare pentru fluidizarea fluxului peste frontiera de stat, în conformitate cu prevederile Acordului cu privire la controlul coordonat. 

Pe linia Poliției de Frontieră a Republicii Moldova este majorat numărul de personal din prima linie și echipat cu dispozitive speciale de control. Împreună cu colegii din România în fiecare 24 ore se analizează situația și se propun noi măsuri operaționale pentru a fluidiza traficul, în același timp asigurând nivelul înalt de securitate a frontierei de stat. De căte ori impune situația se operaționalizeaza mecanismul REVERS și este suplinit numărul de piste active pentru controlul trecerii frontierei de stat. 

Actualmente, în zilele de flux mare de călători, pentru toate procedurile de control moldo-român în PTF Albița pe sensul de ieșire din R. Moldova, intrare în România, timpul mediu de așteptare la autocare este de 90 minute, la microbuze – 40 minute și la autoturisme – 20 minute. 

Pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei de stat, dar și pentru a descărca PTF Leușeni-Albița, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să diversifice alegerea punctelor de trecere. Pe linia PTF Leușeni-Albița optați pentru PTF Costești-Stânca sau PTF Cahul-Oancea, unde se înregistrează valori minime de trafic. La fel, este important ca înainte de a porni la drum să se verifice statutul și valabilitatea documentului de călătorie. În special, familiile cu minori să perfecteze pașaport pentru copii, iar minorii care traversează frontiera cu însoțitori să se verifice că anume datele persoanei care însoțește sunt înscrise în documentul avizat notarial. 

De asemenea, amintim că este funcțional non-stop Call Centru Linia Verde a Poliției de Frontieră – 022 259 717, unde sunt oferite consultații vizavi de situația la frontieră și regulile de trecere a frontierei de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău