Leul moldovenesc a împlinit 27 de ani. BNM va organiza o expoziție inedită de monede, în cadrul unui eveniment online

  • 27 Noiembrie 2020 10:10
Leul moldovenesc a împlinit 27 de ani. BNM va organiza o expoziție inedită de monede, în cadrul unui eveniment online

Banca Națională a Moldovei (BNM) organizează astăzi, 27 noiembrie, un eveniment online, cu prilejul celor 27 de ani de la introducerea monedei naționale – leul moldovenesc.

Potrivit unui comunicat al instituției, evenimentul va începe la ora 14.00, prin platforma ZOOM, și este deschis tuturor doritorilor de a afla curiozități despre bani: istoria și elementele de siguranță ale monedei naționale, rolul acesteia în economie, dar și despre plățile fără numerar în viața de zi cu zi.

În plus, vor fi prezentate monedele comemorative și jubiliare ce vor fi emise în anul curent, dar și o expoziție muzeală de monedă în format virtual din colecția Muzeului Național de Istorie, care va reda circulația monetară pe teritoriul Republicii Moldova începând cu sec. IV.

În final, participanții vor participa la quiz-ul tematic: „Ce știm despre leul moldovenesc”, iar primii cinci câștigători vor fi premiați cu seturi de monetărie.

Doritorii se pot înregistra la următorul link: https://bit.ly/3o058DO

După eveniment, participanții vor primi, la solicitare, un certificat de participare semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Leul moldovenesc a fost introdus în circulație la 29 noiembrie 1993.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău