Letonia dă afară din țară un diplomat rus pe care-l acuză de „discreditarea statului” și „incitare la ură”

  • 28 Martie 10:20
Letonia dă afară din țară un diplomat rus pe care-l acuză de „discreditarea statului” și „incitare la ură”

Letonia a declarat persona non grata un angajat al ambasadei Rusiei la Riga și l-a expulzat din țară. La cererea ministerului de externe leton, diplomatul trebuie să părăsească țara înainte de 10 aprilie. Însărcinatul cu afaceri al misiunii ruse a fost informat, miercuri, despre această situație într-un comunicat.

Rusul a fost expulzat din cauza a ceea ce partea letonă a numit o „comunicare publică inacceptabilă și provocatoare urmată de ambasadă pe o perioadă îndelungată” și în contradicție clară cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, scrie Digi24.

„Ambasada Rusiei, în ciuda mustrărilor publice din partea ministerului de externe leton, a continuat comunicarea publică inexactă, menită să discrediteze instituțiile publice și autoritățile statului leton și să incite la ură în societatea din Letonia”, se arată în comunicatul transmis de diplomația de la Riga. Ministerul de externe de la Riga nu a oferit alte detalii.

Letonia, o fostă republică sovietică care se învecinează cu Rusia, găzduiește o importantă minoritate de origine rusă. Invazia rusească a Ucrainei în urmă cu peste doi ani a sporit tensiunile dintre cele două țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău