Leguma care omoară bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele

  • 01 Mai 2018 13:13
Leguma care omoară bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele

Această legume miraculoasă are un conținut foarte sărac în grăsimi saturate și colesterol (tinde către zero), fiind un aliment ideal în dietele de slăbire. Este foarte bogat și în vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu și zinc și este nimeni alta decât, broccoli.

Alcătuit în procent de 90% din apă, broccoli este plin de nutrienți esențiali pentru viață. Un mic buchet de broccoli are mai multe fibre decât o cană de paste integrale și mai multă vitamina C decât 2 portocale.

Beneficiile consumului de broccoli pentru sănătate se datorează compoziției sale de sulforafan, este considerat alimentul numărul unu de lupta împotriva cancerului. Această compoziție dă semnal genelor noastre să stimuleze producția de enzime care detoxifiază potențialele produse cu compoziție ce poate cauza cancerul. Sulforafanul omoară și bacteria helicobacter pilori, cea care cauzează ulcerele.

Vitamina C și beta-carotenul din broccoli protejează ochii de cataractă și păzesc celulele de atacul radicalilor liberi care afectează memoria.

Broccoli este indicat în dietele pentru detoxifiere prin fitonutrienții care se găsesc în această legumă, deoarece timit un semnal genelor pentru a crește producția de enzime implicate în detoxifiere, proces prin care organsimul elimină reziduurile.

Prin cantitatea importantă de fibre solubile, bloccoli ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din organism.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău